fbpx
Τι να προσέχω στον καθαρισμό οθόνης

Τι να προσέχω στον καθαρισμό οθόνης

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες την οθόνη στον υπολογιστή, το laptop ή το κινητό σου? Και την καθάρισες με ασφάλεια, ή ριψοκινδυνεύεις να καταστρέψεις την οθόνη ή και ολόκληρη τη συσκευή?

Ό,τι κι αν κάνουμε, μια οθόνη θα λερωθεί. Κατ’ ελάχιστον, θα πιάσει σκόνη. Αν μιλάμε μπροστά στην οθόνη, σταγονίδια σάλιου αναπόφευκτα θα εκτοξευτούν. Το ίδιο και αν τρώμε στο γραφείο. 

Τέλος, όλοι ξέρουμε κάποιον που για να μας δείξει κάτι, θα ακουμπήσει το δάχτυλό του πάνω στην οθόνη. Και δεν έχουμε πάντοτε την άνεση να του πούμε “Αν αγαπάς το δάχτυλό σου, και όλο σου το χέρι, μην ξαναγγίξεις την οθόνη μου”.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να καθαρίσουμε σωστά και με ασφάλεια μία οθόνη?

Κατ’ αρχάς ξεχνάμε τα καθαριστικά για τα τζάμια, η οποιοδήποτε χημικό καθαριστικό για την κουζίνα ή το μπάνιο. Απαγορεύονται δια ροπάλου. 

Η οθόνη δεν είναι το παράθυρο του σπιτιού σου, ούτε η λεκάνη της τουαλέτας σου. Τα καυστικά χημικά σε αυτά τα καθαριστικά αφαιρούν την ειδική προστατευτική επίστρωση της οθόνης. Με τακτική χρήση, θα αφήσουν ορατά ίχνη ζημιάς στην οθόνη.

Αποφεύγουμε επίσης να καθαρίσουμε την οθόνη με οποιουδήποτε είδους χαρτί, είτε μιλάμε για χαρτί κουζίνας, είτε για χαρτί υγείας, είτε για εφημερίδα. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας.

Το ιδανικό για τον καθαρισμό είναι κάποιο πανί με μικροΐνες. Αν φοράς γυαλιά, το πιθανότερο είναι πως με κάθε νέο σκελετό που αγόρασες, η θήκη περιλάμβανε και ένα πανάκι από μικροΐνες. 

Το πανάκι αυτό σίγουρα είναι πολύ μικρό για να καθαρίσει εύκολα μια 24άρα οθόνη, πόσο μάλλον μία μεγαλύτερη. Θα βρεις όμως στα καταστήματα πανιά μικροϊνών σε κάθε διάσταση. Πάρε τουλάχιστον δύο.

Πριν καθαρίσεις την οθόνη, κλείσε την και φρόντισε να έχει κρυώσει τουλάχιστον 30 λεπτά για να ξεκινήσεις τον καθαρισμό. 

Το ένα από τα πανιά φρόντισε να το βρέξεις με απλό νερό της βρύσης και ύστερα να το στύψεις πάρα πολύ καλά. Όσο πιο καλά μπορείς. Να είναι μεν νωπό, αλλά να μην υπάρχει καμία περίπτωση να τρέξει έστω και μία σταγόνα νερό στα ευαίσθητα ηλεκτρονικά. Ειδικά αν αναφερόμαστε σε laptop, που όλη η μητρική του είναι κάτω από την οθόνη.

Καθάρισέ την οθόνη απ’ άκρη σ’ άκρη χωρίς να την πιέζεις. Αφού την περάσεις όλη με το νωπό πανί, κάνε ένα πέρασμα με το στεγνό πανί για να την στεγνώσεις.

Τέλος, υπάρχουν και κάποια ειδικά καθαριστικά οθόνης. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητα. Μόνο αν έχεις κάποια οθόνη υπερβολικά βρώμικη, που δεν καθαρίζει με απλό νερό, αξίζει να επενδύσεις σε κάποιο ειδικό προϊόν.

Οι οθόνες των κινητών τείνουν να είναι πιο ανθεκτικές από τις οθόνες laptop και σταθερών υπολογιστών. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια τακτική θα σου δώσει και ένα κινητό που να αστράφτει.

Πάντως, αν ενδιαφέρεσαι να πάρεις νέα οθόνη, ή δεύτερη οθόνη για τον υπολογιστή σου, μπες στην ιστοσελίδα laptopsclearance.com.cy/

Θα βρεις την καλύτερη τιμή σε ολόκληρη την Κύπρο, και κορυφαία εξυπηρέτηση πελατών, που έχει κερδίσει πάνω από 700 πεντάστερα reviews σε Facebook και Google. 

Αξίζει επίσης να τσεκάρεις και τα εκθεσιακά laptop, καθώς θα έχεις υψηλή απόδοση σε καλύτερη τιμή και τρία χρόνια εγγύηση. Το ίδιο ισχύει και για τα εκθεσιακά desktop. Αν σε προβληματίζει η αγορά ενός εκθεσιακού, δες τη σχετική μας δημοσίευση.

Τέλος, στη σελίδα θα βρεις καινούργια laptop, σταθερούς υπολογιστές, all-in-one PC, περιφερειακά, οθόνες και tablets.

Γράψε μας στα σχόλια αν γνώριζες αυτές τις πληροφορίες για τον καθαρισμό της οθόνης και αν έχεις δικές σου συμβουλές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare